מהו מהפך סולארי וכיצד הוא פועל

ממירי שמש, הידועים גם כממירי PV, ממלאים תפקיד מכריע במערכת האנרגיה הסולארית. הם נחשבים בעיקר למוח של פרויקט. מהפך הפנל הסולארי מועיל בשינוי הזרם הישר לזרם חילופין. זרם ישר הוא הכוח הזורם בכיוון אחד במעגל ומסייע במתן זרם כאשר אין חשמל. מה עושה מהפך סולארי? להלן מדריך מידע על מה זה מהפך סולארי וכיצד הוא פועל.

מהו מהפך סולארי ומדוע הוא חשוב?

מהפך סולארי הוא אחד המרכיבים החיוניים ביותר של מבנה סולארי. המהפך הופך את תפוקת האנרגיה מפאנלים סולאריים לצורת חשמל מתכלה המשמשת בנכסים למגורים או מסחריים.

כיצד פועל מהפך סולארי?

זה עובד על ידי לקיחת הזרם הישר המשתנה מהפאנלים הסולאריים ושינויו ל-120V/240V לסירוגין או פלט זרם חילופין. רוב המכשירים הביתיים פועלים על זרם חלופי אך לא על זרם ישר. זו הסיבה מדוע פאנלים סולאריים חייבים לשנות את תפוקת הזרם הישר שנאסף על ידי הפאנלים הסולאריים שלך.

סולארי

ייתכן שתרצה לקרוא כאן על מערכת סולארית של 12 וולט מול 24 וולט.

מבחינה טכנית, השמש זורחת על התאים הפוטו-וולטאיים שלך (פאנלים סולאריים), שתוכננו עם שכבות מוליכים למחצה של סיליקון גבישי. השכבות הן שילוב של שכבות שליליות וחיוביות המחוברות בצומת. השכבות קולטות את האור ומעבירות את אנרגיית השמש לתאים הפוטו-וולטאיים. האנרגיה מתרוצצת וחבטות האלקטרונים מאבדים. האלקטרונים נעים בין השכבה השלילית לחיובית ומייצרים זרם חשמלי, המכונה בדרך כלל זרם ישר.

לאחר הפקת האנרגיה, היא נשלחת ישירות למהפך או מאוחסנת בסוללה לשימוש מאוחר יותר. זה תלוי בסופו של דבר במערכת מהפך הפנל הסולארי שיש לך. כאשר האנרגיה נשלחת למהפך, היא בדרך כלל בפורמט זרם ישר. עם זאת, הבית שלך דורש זרם חלופי. המהפך תופס את האנרגיה ומפעיל אותה באמצעות שנאי, וכתוצאה מכך פולט פלט זרם חלופי. בקיצור, המהפך מפעיל את הזרם הישר באמצעות שני טרנזיסטורים או יותר שנדלקים ונכבים מהר במיוחד ומזינים את שני הצדדים המשתנים של השנאי.

מה עושה מהפך סולארי?

כפי שהוזכר קודם לכן, ממירי PV נחשבים למוח של מערכת אנרגיה סולארית. זאת אומרת, ללא הממירים הסולאריים, המערכת כולה לא יכולה לתפקד. להלן מספר מטלות חיוניות עבור ממירי שמש.

1. המר זרם ישיר לזרם חלופי

זוהי הפונקציה הבסיסית של מהפך פאנל סולארי שעוזרת ליצור כוח שמיש בבתים ובנכסים מסחריים.

2. מקסימום תפוקת הכוח

ממירי שמש עוקבים ללא הרף אחר המתח של המערך הסולארי כדי לגלות את ההספק המרבי שבו המודולים יכולים לתפקד. אם מודולים מושפלים, או הצללה מתרחשת מגורמים סביבתיים, הממירים יכולים לזהות ללא כוונה את השיא השגוי של המיתר. זה מקטין את ייצור האנרגיה הכללי של המערכת.

3. ממשק עם הרשת

ממירים חכמים חדשים התקדמו מתקשורת חד-כיוונית לדו-כיוונית עם הרשת, ועזרו בתפקוד תומכת רשת ומדידת רשת סולארית. ממירים חכמים יכולים לבצע פונקציות מסוימות תומכות רשת הקשורות לתקשורת, תדר, מתח ובקרות, הודות לתוכנה מתקדמת.

אחת מהפונקציות הללו של סיוע ברשת היא היכולת לרכוב דרך הפרעות מינימליות, כגון שינוי מתח. מהפך חכם יכול להפוך למצב המתנה במקרה של שינוי מתח ולהעריך כמה זמן מתרחשת ההפרעה, ולכבות אם היא נמשכת.

4. דיווח על ייצור חשמל

ממירים סולאריים עוזרים לך לעקוב אחר תפוקת החשמל של המערכת הסולארית שלך. הממירים העדכניים ביותר מגיעים עם יכולות תקשורת באמצעות Wi-Fi, אתרנט חומרה או בלוטות. בעזרת הטכנולוגיה שלהם, אתה יכול להציג את קודי השגיאה, נתוני הפחתת הספק ואבחון מממירים באפליקציות הסמארטפון או המחשבים הייעודיים שלהם.

5. ודא הפעלה בטוחה של המערכת

הממירים הסולאריים נדרשים לכבות במקרה של קשת חשמלית, דבר האפשרי עקב השחתת החומר והזדקנות המערכת. ממירים מתוכנתים לזהות את הקשתות הללו, אך מחקר גילה שלא כל הממירים יצליחו ביעילות.

סוגי ממירים סולאריים

טכנולוגיות ממירי פאנלים סולאריים מורכבות משלושה סוגים, ממירי מיקרו, מייעלי כוח וממירי מחרוזת. ממירי מחרוזת הם האפשרות הנפוצה ביותר בעולם. להלן שלוש הקטגוריות מוסברות;

מהפך סולארי

1. ממירי מחרוזת

אלו הן אפשרויות המהפך החסכוניות ביותר הזמינות בארה"ב. בעבר, חברות התקנה סולאריות הציעו בדרך כלל מערכות ממירי מיתר אם לגג הנכס שלכם הייתה הצללה מוגבלת במשך ימים ארוכים ולא פונה למספר כיוונים.

עם זאת, עדכונים אחרונים של חברות ממירי מחרוזות גדולות מעצבות את הממירים כך שיהיו ישימים בנסיבות רחבות יותר. הלוחות מסודרים לקבוצות מקושרות במחרוזות, ומכאן השם. מיתרי פאנל רבים יכולים להיות מקושרים למהפך יחיד, מה שהופך את החשמל בזרם הישר של הפאנלים למתח ידידותי למכשיר.

2. ממירי חשמל

הם סוג של מוצרי חשמל ברמת מודול, בדרך כלל עם יתרונות דומים לאלו של המיקרו-אינוורטרים אך זולים יותר. הממירים ממוקמים בכל פאנל. עם זאת, במקום להמיר את הזרם הישר לזרם חלופי באתר הפאנל, האופטימיזרים מתנים את החשמל בזרם הישר ומעבירים אותו למהפך מיתר. האופטימיזציה שלהם ברמת הפאנל מובילה ליעילות מערכת גבוהה יותר מממירי מחרוזת במקרים בהם הגג מוצל.

3. מיקרו ממירים

אתה יכול להתקין אלה על כל פאנל במערכת אנרגיה סולארית. הם הופכים את חשמל הזרם הישר מהתאים הפוטו-וולטאיים שלך לחשמל זרם חילופין על הגג שלך ללא צורך במהפך מרכזי נפרד. מומחים לרוב מתקנים אותם על גב הפאנלים הסולאריים. ממש כמו בממירי אופטימיזציית הספק, ממירי מיקרו מאפשרים לך לנטר את הביצועים של כל פאנלים סולאריים.

סיכום

לכל בית ונכס מגורים יש צרכים סולאריים שונים. דרך טובה לקבוע איזה מהפך סולארי אתה צריך היא לחשב את כמות האנרגיה שאתה צריך בדרך כלל. עם מהפך פאנל סולארי איכותי, אין כמעט גבול למה שאתה יכול לעשות עם הכוח. תמיד מומלץ לפנות לעזרה מקצועית אם אתם צריכים להתייעץ או לבצע רכישה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן